Recovery-boots

Recovery-boots

24/08/2021 Slået fra Af Admin

Nu er det godt nok lang tid siden, at jeg har haft de kramper i benene. Og det er jeg virkeligt glad for. For nogle måneder siden var jeg en meget aktiv løber. Jeg trænede til et halvmaraton. Men en dag under træningen faldt jeg og forstuvede anklen. Det satte ligesom en bremse på min træning. Efter nogle uger, hvor jeg ikke trænede, genoptog jeg træningen, og det gik sådan set også ganske godt. Jeg var overbevist om, at jeg sagtens ville kun nå det næste event. Men efter de første træningssessioner skete der så det, at jeg helt uventet fik kramper i benene.

Det gør ondt

Og det gør altså meget ondt. Faktisk så ondt, at jeg en eller to dage efter at have oplevet krampen, stadig kunne mærke den sammentrukne muskel i benet. Det blev et mønster, som jeg ikke brød mig om. Derfor kontaktede jeg min læge og spurgte ham om, hvad der er galt med mig.

Han kunne ikke give mig et fornuftigt svar. Han talte lidt om, at jeg muligvis har overanstrengt mine muskler. Det kan give krampe. Han spurgte mig, om jeg sørger for at indtage væske, når jeg træner. Underligt spørgsmål tænkte jeg. Min læge forklarede mig, dog, at mangel på væske under træning kan også føre til kramper. Ok. To ting kan derfor have spillet ind: Jeg indtager ikke ret meget væske, når jeg træner. Og det kan godt tænkes, at jeg har overdrevet lidt med træningen. Jeg vil jo gerne løbe det her halvmaraton.

Vand – og recovery boots

Lægens råd til mig var at sørge for at få tilstrækkeligt med vand, når jeg løber. Og at jeg sørger for at lave tilstrækkeligt mange strækøvelser inden og efter træningen, så musklerne ligesom får besked på, at de henholdsvis skal på hårdt arbejde, og geare ned efter hårdt arbejde. Desuden tilføjede min læge, at jeg måske kunne have gavn af et par recovery boots, som kan hjælpe til at restituere musklerne. Han forklarede, at det er sådan et par støvler man tager på benene, og så masserer de benenes muskler igennem. Man kan få recovery boots, som kan programmeres alt efter, hvor længe man skal bruge dem, og hvor intensivt de skal massere. Det lød lidt mærkeligt. Jeg havde aldrig før hørt om recovery boots.

Er da villig til at prøve

Jeg var villig til at følge hans praktiske råd med, at få væske og lave strækøvelser, men at betale for et par recovery boots var ikke helt på mit program. Men jeg satte mig ved min lap top og undersøgte lidt mere om recovery boots. Lægen havde jo fået vakt min nysgerrighed. Efter nogle timer på nettet fandt jeg så også et par, som jeg tror, vil være perfekte til mig. Jeg har ikke købt dem endnu. Men jeg har sat dem på min ønskeseddel. Håber et eller andet sted, at mine forældre vil købe dem til mig på https://optimasport.dk/. De ved jo, hvor meget, træningen betyder for mig. Og jeg har fødselsdag i næste måned. Og hvis jeg ikke får dem, ja så må jeg jo spare op og give mig selv dem i julegave.