Terrarier: De hyppigste spørgsmål angående terrarier

Terrarier: De hyppigste spørgsmål angående terrarier

15/10/2021 Slået fra Af Admin

Terrarier. De er populære, og det er der en god grund til! – Et terrarie er et lukket økosystem med planter, dyr, svampe og bakterier, der lever i harmoni. Terrarier kræver meget lidt vedligeholdelse; de kræver kun lidt eller ingen vand eller jord

Der findes mange forskellige typer terrarier, som du kan lave, alt efter hvilken type dyr du ønsker at have i terrariet (f.eks. frøer). Indkøb af materialer som krukker, jord/substratblanding, plantemateriale (levende eller tørret), småsten/sten til dræning, mos/klirer til fugtighedsregulering og belysning er dit første skridt i retning af at bygge dit eget terrarie fra bunden!

Hvilke dyr lever i terrarier?

Padder, øgler, slanger og frøer er almindelige dyr, der lever i terrarier. Der er også edderkopperm vandrende pinde, som lever godt i varme klimaer.

Hvilket udstyr kan du købe til et terrarie?

Der findes meget forskelligt terrarieudstyr. Du kan købe belysning til at hjælpe med plantevæksten (f.eks. LED-lys), substrat/jord/substratblandinger, potter i forskellige størrelser og former, mos til fugtighedsregulering og småsten/sten til at lave drænhuller i potterne .

Hvilke faktorer skal du overveje, når du skal vælge, hvilken type terrarie du vil lave?

Klimaet, størrelsen og formen af dit terrarie vil i sidste ende være afgørende for, hvilke typer planter og dyr der kan leve i det. Vær opmærksom på, at nogle arter kræver specialudstyr til opvarmning, f.eks. varmemåtter eller endda varmelamper (f.eks. tropiske arter).

Hvor skal du placere dit terrarie?

Dit terrarie skal have lyst, indirekte lys. For meget direkte sollys kan være skadeligt for de planter og dyr, der lever i det! Du kan også overveje at købe en varmemåtte eller en varmelampe til visse arter, der kræver højere temperaturer.

Hvilken jordtype er bedst til at dyrke planter i mit terrarie?

Du bør vælge en jord-/substratblanding i stedet for pottemuld. Substratet gør det muligt for dine planter at dræne vandet effektivt og absorbere næringsstoffer fra gødning – det gør dem meget gladere!

Hvilke planter egner sig bedst til terrarier?

Blandt de planter, der egner sig til terrarier, kan nævnes: bregner, mos es, sukkulenter og vandplanter.

Hvad for nogle terrarier, kan man købe?

Du kan købe akvarier i fuld størrelse eller halv størrelse i enhver dyrehandel, både online og i fysiske butikker. Du kan også finde glaskrukker med lufttætte låg, som du kan lave miniudgaver af det klassiske terrarie i! Hvis du Hvis du føler dig rigtig snedigt anlagt, kan du endda lave dit eget terrarium ved hjælp af en hvilken som helst glasbeholder.