Ting i hjemmet der er skadelige for dit kæledyr

Ting i hjemmet der er skadelige for dit kæledyr

23/03/2021 Slået fra Af Admin

Når vi får små børn, sikrer vi os, børnesikre vi hjemmet, og fjerner ting som kan gå i stykke eller som barnet kan putte i munden. Det skal skal vi gøre når vi har kæledyr. For der er faktisk ting i hjemmet som kæledyr kan blive syge af, hvis de spiser. 

Planter

Det er ikke unormalt at vi har planter i hjemmet stående på kommoder på gulvet borde og så videre. Men faktisk kan de fleste planter gå ind og irritere det kæledyrsmave, i værste fald værre end det, hvis det indtages. Det gælder f.eks. liljer tulipaner påskeliljer rododendron og krysantemum. For eksempel kan en lille mængdeindtag af lilje give nye svigt hos katte. 

Salt om vinteren

Det er ikke alle der ved det men om vinteren spreder vi salt på fortove og på veje, for at undgå at vi glider på isen. Men faktisk kan vores hundepoter ikke tåle salten. Når vi går tur på salt kan det gør ondt på poterne, og når de kommer hjem kan man risikere at de slikker eller tygger på poterne og få indtaget noget af salten. Men salten den er farlig for hunden, da de kan risikere at kaste op for spørgsmål eller få nyreskader. Derfor er det en god idé at vaske sin hundsprutter når de kommer indenfor.

Tobak

Hvis du ryger, eller er i gang med at stoppe med at ryge, ligger der sikkert cigaretter og nikotin plaster på bordet. Men hvis dit kæledyr får fat i det, kan det give alvorlige problemer. De kan begynde at kaste op, få en høj puls, få fald i blodtrykket, få kramper eller andet livstruende. Så sørg for at pakke dine tobaksvarer væk, så dine dyr ikke kan få fat i det.

Menneske-medicin

Ligesom med tobakken, så gælder det også med medicin. Det er ligegyldigt om det er receptpligtig et eller andet medicin, så er det langtfra sikkert at dine kæledyr kan tåle dem. Aspirin, ibuprofen, mavemedicin, prævention, slankepiller eller vitaminer kan give indre blødninger, samt andre farlige bivirkninger hos dit kæledyr.

Essentielle olier

Essentielle olier afgiver en herlig duft. Men selv om vi mennesker synes at det er dufter herligt, kan katte være meget følsomme overfor duftende. Det gælder især tea tre olie, birk, citrusolier eller ved køb CBD olie. Æteriske olier kan give åndedrætsbesvær, hvis din kat indånder det, og det vil give en langt række alvorlige bivirkninger, hvis din kate får indtaget nogle olier. 

Sæbe

Du kender det måske at din kæledyr har rullet sig i noget mudder afføring eller andet, som gør at det bliver nødt til at få et bad. Mange tror bare at de kan komme i bad og bruge den samme shampoo/sæbe så vi mennesker bruger. Derfor skal man investere i en sæbe som er egnet til kæledyr. Sørg også for at dit kæledyr ikke har adgang til nogen former for sæber eller kosmetisk produkter, da det kan være direkte skadeligt. 

Kemikalier

Dette er måske ikke helt ulogisk, at kemikalier kan være skadeligt for dit kæledyr. For de fleste kemikalier er også skadelige for os mennesker. Undgå direkte kontakt med kemikalier vasker på dit kæledyr, da det kan skade deres hud. Hvis det indtages alt efter kemikaliet, kan det være skadeligt for indre organer, og i værst tilfælde, livstruende for dit kæledyr.